Pravila privatnosti

PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Jogopedija.com posluje sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), zakonskim i regulatornim obvezama.

Koristeći portal jogopedija.com, Korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja na vlastitu odgovornost.

Jogopedija.com se obvezuje zaštititi podatke korisnika te ih neće dati na uvid trećoj strani.

Jogopedija.com poštuje Europski zakon o zaštiti osobnih podataka.

 

Zaštita vaših osobnih podataka nam je bitna i ovdje ćemo Vam objasniti koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.

Prikupljanje i evidentiranje podataka

Svaki posjet jednoj ili više stranica jogopedija.com zabilježen je ovim podacima:

  • datum i vrijeme pregleda
  • količini prenesenih podataka
  • podaci o uspješnom pristupu
  • IP adresa
  • veza porijekla pristupa
  • preglednik (uključujući verziju)
  • operativni sustav
  • nazivu datoteke ili podataka kojima se pristupilo

Podaci pristupa čuvaju se zbog statistike posjeta te korištenja web sadržaja. Korisnički podaci nisu izravno vezani za korisnika i identitet, ne prenose se trećim stranama.

Web stranicu jogopedija.com korisnici i posjetitelji koriste bez otkrivanja osobnih podataka o identitetu što uključuje ime, E-mail, državu, adresu.

Upotreba kolačića

Upotreba kolačića Kolačići (eng. Cookies) su male tekstualne datoteke koje su privremeno pohranjene na tvrdom disku vašeg uređaja. Jogopedija.com koristi kolačiće iz tehničkih razloga, bez detaljnog isticanja. Spremamo vašu IP adresu tijekom korištenja kolačića. Kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke, a koriste se za prikupljanje anonimnih podataka i statistika o upotrebi web stranica od strane posjetitelja. Kolačići nam pomažu u mjerenju uspješnosti naših web stranica.

Alati za mjerenje i analizu

Koristimo podatke o korištenju u statističke svrhe i analize kako bi nam pomogli da stalno poboljšavamo i razvijamo naš internetski sadržaj. Podaci se koriste samo u interne svrhe i ne prenose se trećim stranama.

Google Analytics

Jogopedija.com koristi Google Analytics analitiku za poboljšanje sadržaja i usluga.

To su usluge koje pruža Google Inc. (Google). Google koristi kolačiće i tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu za analizu vašeg korištenja ove web stranice. Podaci generirani kolačićima o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) šalju se i pohranjuju na Google poslužiteljima u Sjedinjenim Državama.

Vaša IP adresa je anonimna dok koristite ovu web stranicu. Google obično skraćuje IP adrese unutar država članica Europske unije kao i u Europskom gospodarskom prostoru prije nego što se komuniciraju s njihovim poslužiteljima. Samo u iznimnim slučajevima Vaša će puna IP adresa biti poslana na Google poslužitelj u SAD-u i tamo će biti skraćena.

Google koristi ove informacije za procjenu vaše uporabe web stranice, za sastavljanje izvješća o aktivnosti web mjesta za operatere web stranice i pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web stranice i korištenjem interneta. Google će te podatke prenijeti i trećim stranama ako je to zakonski propisano ili ako se treće strane koriste u obradu tih podataka u ime Googlea. Treće strane, uključujući Google, postavljaju oglase na web stranice na Internetu koristeći pohranjene kolačiće za pružanje relevantnih oglasa na temelju prethodnih posjeta korisnika ovoj web stranici.

Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima. Možete spriječiti pohranu kolačića promjenom postavki u vašem pregledniku. Međutim, želimo napomenuti da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve značajke ove web stranice. Također možete spriječiti Google da prikuplja i obrađuje podatke generirane kolačićima povezanim s vašim korištenjem web mjesta (uključujući vašu IP adresu) preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan putem sljedeće veze: https://tools.google.com / dlpage / gaoptout? hl = hr. Dodatne informacije o onemogućavanju Google oglasa potražite na stranici Onemogući Google Ads ili pogledajte stranicu Onemogući mrežne inicijative.

Suglasnost za prikupljanje i zadržavanje podataka možete povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Dodatne informacije o Google uvjetima pogledajte u nastavku.

Isključivanje usluge Google Analytics:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Osnovni opis kako Google koristi kolačiće za isporuku personaliziranih oglasa i kako korisnici to mogu onemogućiti na mobilnim uređajima:

https://policies.google.com/technologies/ads?hl=hr

Opći vanjski alat za onemogućavanje prilagođenih oglasa na temelju internetskog praćenja:

https://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Personalizirani oglasi također se mogu onemogućiti putem sljedeće Google veze:

https://www.google.com/settings/ads/anonymous?hl=en

 

E-mail: info@jogopedija.com